Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Dosar de politician: “Un baron veritabil, Romeo Stavarache, primarul Bacăului”

După epoca Sechelariu, la Bacău, a urmat epoca Romeo Stavarache, primarul liberal de trei mandate al oraşului. Stavarache este unul dintre baronii veritabili ai PNL, discret şi neimplicat vizibil în jocurile de putere de la Bucureşti. Pe plan local primarul Stavarache a evoluat de o tânără speranţă într-un primar cu probleme de imagine. În jurul lui Stavarache procurorii DNA au aruncat cu bombe grele, acuzaţii de coruptie şi fraudă în care au fost vizaţi tocmai cumnatul şi cumătrul primarului liberal.

Afacerea de corupţie care a ţinut prima pagină a ziarelor din Bacău este cea a modernizării centralei termice a oraşului. CET Bacău, deţinută de primărie, se află în colaps după ani în şir de căpuşare şi din cauză că băcăuanii nu şi-au plătit cheltuielile la apă caldă şi încălzire. Datoriile se ridică la circa 8 milioane de euro. În această primăvară CET Bacău a sistat furnizarea apei calde în oraş. Directorul comercial al CET Bacău a fost tocmai Marius Stănilă cumnatul primarului, trimis în judecată de DNA pentru şantaj şi abuz în serviciu. Stănilă l-ar fi şantajat chiar pe fostul primar Dumitru Sechelariu. Acesta din urmă a fost forţat să oprească dezvăluirile din ziarul Deşteptarea pe care îl deţinea, cu privire la afacerile necurate de la CET Bacău. Iniţial, Stănilă i-a tăiat curentul lui Sechelariu la pista de karting pe care o deţine la Bacău.

Un alt pion al echipei lui Stavarache pe nume Constantin Apostol, şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, a căzut după ce procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu. Cumătrul lui Stavarache ar fi ajutat diverse companii să obţină ilegal fonduri europene, prin declaraţii false sau inexacte. Dosarul care îi da frisoane însă lui Stavarache, este “afacerea CET”. Presa locală a relatat că aici au fost cheltuiţi bani europeni pentru modernizare. Licitaţiile de modernizare a Grupul I şi Grupul II de Cogenerare de la CET au fost anchetate de procurori şi sunt suspecte de a fi fraudate.

Citeste mai mult pe Realitatea.net

Lăsați un comentariu

*