Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Mama din Oneşti: «Vreau 50.000 € că mi-au încurcat bebeluşul!»

Ramona Ştefan (20 de ani), una dintre cele două mămici care au crescut, timp de o lună, copilul altei femei, dă în judecată Spitalul Oneşti.

Părinţii micuţilor încurcaţi la naştere vor să dea în judecată Spitalul Municipal din Oneşti şi să ceară despăgubiri de zeci de mii de euro. Totuşi, oamenii afirmă că trauma prin care au trecut este atât de puternică încât orice sumă de bani ar obţine ar fi insuficientă ca să şteargă suferinţa pricinuită.

Dacă soţii Ramona şi Dan Ştefan, din comuna băcăuană Buciumi, intenţionează să ceară de la unitatea medicală o despăgubire de 50.000 de euro, soţii Ionela şi Gheorghe Neaga, din Helegiu, nu s-au decis decamdată la câţi bani vor solicita de la spital.

„Încă nu mi-am revenit din şoc. Nu-mi este uşor deloc. Eu am alăptat acest copil timp de o lună. M-am ataşat de el. Din ziua în care am ajuns acasă şi am văzut că la mâna băieţelului pe care îl ţineam în braţe este scris numele colegei mele de cameră şi până ce au venit rezultatele AND-ului am trăit  un coşmar. Nu mai ştiam ce să cred. Speram ca analizele să indice că băieţelul pe care eu îl ţineam în braţe să fie fiul meu. N-a fost aşa!”, a povestit Ionela Neaga (32 de ani), mama micuţului Eduard George.

Ea a mai adăugat că, cel mai probabil, va da spitalul din Oneşti în judecată, însă aşteaptă mai întâi ca Poliţa să finalizeze ancheta prin care o parte din personalul medical este acuzat de neglijenţă în serviciu.

Ba mai mult, din cauza stresului, femeia spune că are grave probleme cu tensiunea arterială, care este foarte mare. În schimb, soţii Dan şi Ramona Ştefan nu mai stau pe gânduri şi susţin că vor cere în faţa instanţei de la spitalul din municipiul Oneşti suma de 50.000 de euro.

„Ne-a fost şi ne este şi acum foarte greu. Eu, din cauza stresului nu am avut cu ce alăpta copilul. Şi eu şi mama cealaltă am avut de suferit din cauza acestei încurcături. Nu este simplu să creşti timp de o lună un copil şi apoi să ţi-l ia şi să-şi dea altul, zicându-ţi că abia acesta de-al doilea este copilul tău. Noi ne-am gândit să cerem 50.000 de euro, dar suma aceasta nu acoperă câtuşi de puţin suferinţa pricinuită”, a afirmat Ramona Ştefan (20 de ani), mama micuţului Elian Mihăiţă.

Reprezentanţii spitalului nu au găsit vinovatul

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Municipal Oneşti au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a instituţiei după ce scandalul a luat amploare. Un medic şef de secţie şi un asistent-şef au fost retrogradaţi din funcţie, cinci asistente au fost penalizate cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, o infirmieră a fost sancţionată cu 5% pe trei luni, iar alte patru infirmiere au primit avertismente.

„Deşi a durat nouă ore această şedinţă a Comisiei de Disciplină, nu am reuşit să identificăm cine este acea persoană care a greşit efectiv prin schimbarea între ei a celor doi nou-născuţi”, a spus, directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti, Adrian Brânzaniuc.

Scandalul de la Maternitatea din Oneşti a început vineri, 17 mai, când angajaţii au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeaşi zi, iar mămicile au plecat acasă, fiecare cu copilul colegei de cameră. Deşi femeile şi-au dat seama a doua zi că micuţii au fost încurcaţi, au fost nevoite să aştepte o lună de zile rezultatele testelor ADN care să confirme identitatea copiilor.

Sursa: Click

Lăsați un comentariu

*