Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Descinderi la traficanţii de minore

Şase persoane din judeţul Bacău sunt acuzate că au racolat şi exploatat sexual mai multe minore cu vârste între 13 şi 17 ani.

Oamenii legii au făcut mai multe percheziţii, marţi, la domiciliile suspecţilor din municipiul Oneşti şi comunele Mănăstirea Caşin şi Caşin.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, cele șase persoane au racolat și exploatat sexual mai multe minore, exercitând asupra lor acțiuni de intimidare psihică sau alte acte de coonstrângere. Patru dintre suspecți sunt acuzați că și-au determinat chiar proprii copii minori să comită infracțiuni de prostituție și proxenetism.

Opt tinere, toate minore, care au fost victime ale traficanţilor au fost preluate și internate în centre de asistență socială și protecția copilului.
Cele şase persoane, cu vârste între 22 şi 53 de ani, care făceau bani de pe urma fetelor, au fost reţinute de procurorii D.I.I.C.O.T. Bacău pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Aceştia urmează a fi prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Lăsați un comentariu

*