Duminică 29 Mai 2022, Actualizat acum 148 zile 12:00 am

 

Soprana Angela Gheorghiu a fost aplaudată minute în şir, pe scena Teatrului de Vară din Bacău. Maicile de la Voroneţ i-au dăruit un coş plin de ouă încondeiate

Angela Gheorghiu, una dintre cele mai renumite cântăreţe de operă din lume, a susţinut vineri un recital extraordinar, alături de Dan Grigore. Evenimentul a avut loc pe scena Teatrului de Vară “Radu Beligan” din Bacău. Rude şi foşti profesori au venit s-o îmbrăţişeze.

Recitalul sopranei a deschis cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional “Gala Star”, organizat de Teatrul “Bacovia” din municipiul Bacău.

La concert a fost prezentă şi mama acesteia – Ioana Burlacu, alături de mai mulţi membri ai familiei, veniţi din Adjud. Impresionată de întâlnirea cu Angela Gheorghiu a fost şi diriginta sa de la şcoala generală, Elena Nica, profesoară de Limba Română, dar şi George Catrinescu, fostul profesor de Educaţie Fizică, actual antrenor de atletism.

Norocul şi astrele s-au unit şi au făcut în aşa fel încât nu am putut să spun nu acestei invitaţii. Am fost liberă în perioada asta şi am putut ajunge. Am vrut să cânt într-o atmosferă în care să auziţi cât mai bine vocea mea şi să fiu împreună cu prietenul meu de o viaţă, Dan Grigore. Este o avanpremieră pentru concertul de la Scala. Prezenţa mea la Bacău se datorează foarte mult apropierii de Adjud, oraşul meu natal. Sunt aproape de mama, nu a trebuit să ia avionul ca să vină să mă asculte, a declarat la sfârşitul spectacolului soprana Angela Gheorghiu.

Ea a mai adăugat că Bacăul este singurul oraş din ţară, în afară de Bucureşti, în care a concertat. În şedinţa Consiliului Local de vineri, 26 aprilie, a fost votată propunerea ca Angela Gheorghiu şi Dan Grigore să primească titlul de cetăţeni de onoare ai municipiului Bacău.

Sute de fani din întreaga ţară au venit să îi aducă sopranei flori şi să o asculte. Totodată, două maici de la mănăstirea Voroneţ, Gabriela Platon şi Elena Simionovici i-au adus un coş plin de ouă încondeiate.

Nu este pentru prima oară când mergem să ascultăm concertele Angelei Gheorghiu. Am fost şi la Opera Română, dar şi la un concert din Londra. I-am adus un coş plin de ouă încondeiate, făcute de maicile de la Voroneţ, iar lui Dan Grigore o traistă ţesută de o gospodină din satul Rădăşeni, plină tot cu ouă de Paşte, a afirmat Gabriela Platon, călugăriţă la mănăstirea Voroneţ.

 Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*