Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Lacăt pe combinatul chimic Amurco Bacău. Sute de angajaţi, în şomaj

Combinatul chimic Amurco Bacău îşi va pune lacăt pe uşi începând cu 8 aprilie. Din cauza scumpirii gazelor naturale, combinatul va fi închis pe perioadă nedeterminată, iar cei 700 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj.

Din ianuarie și până acum prețul gazelor naturale a crescut cu 21 la sută și va continua să crească pentru că există o hotărâre de guvern care-i obligă pe producători – Petrom și Romgaz – să crească luna de luna prețurile.

Vom avea o întâlnire a confederației sindicatelor din chimie și petrochimie, pentru a stabili măsuri prin care să ne apărăm locurile de muncă. Totul depinde și de deciziile care vor fi luate zilele acestea de către patronat. Oricum, nu au fost semnale și nu am crezut că se va ajunge la o siuatie atât de gravă. Deocamdată, oamenii vin la lucru și sunt plătiți corespunzător. Vom caută sprijin inclusiv la Prefectură și la alte autorități locale, care i-ar putea ajuta pe cei 700 de angajați să nu ramâna pe drumuri”, a declarat Gheorghe David, liderul sindical din Amurco Bacău.

Lăsați un comentariu

*