Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Gigi Becali spune că va plăti datoria către FCM Bacău

gigi becaliFinanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că a decis să plătească datoria de 840.000 de euro către gruparea FCM Bacău în cazul jucătorului Eugen Baciu, pentru a nu periclita participarea formaţiei bucureştene în sezonul viitor al cupelor europene.

„Poate să îţi dea amendă sau să nu îţi mai dea licenţa. Dacă nu dădeam banii, nu puteam juca în cupele europene. Aşa, dau banii şi mă judec în continuare. Dacă trăia el (n.r. – Dumitru Sechelariu), Dumnezeu să-l ierte, nu îi dădeam banii, pentru că nu doream să beneficieze el de bani, dar aşa să beneficieze copiii şi văduva”, a spus Becali, la Digi Sport.

FC Steaua a deschis, la 21 martie, trei dosare la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva unei notificări primite de la Federaţia Română de Fotbal, în cazul jucătorului Eugen Baciu.

Eugen Baciu a fost transferat de Steaua în 2004 de la FCM Bacău şi a evoluat pentru gruparea bucureşteană până în 2011. În contractul de transfer, băcăuanii au trecut o clauză potrivit căreia în cazul în care Baciu devenea jucător liber de contract, aşa cum s-a întâmplat, Steaua ar fi trebuit să achite suma de 800.000 de euro.

Fostul patron al băcăuanilor Dumitru Sechelariu s-a adresat instanţelor FRF în acest caz, care au dat dreptate Stelei, apoi a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS a dat dreptate clubului FCM Bacău, iar Steaua a făcut apel la Tribunalul Federal elveţian, care a menţinut decizia instanţei precedente.

Pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi are de plătit către FCM Bacău, FC Steaua a fost obligată să plătească şi cheltuielile de judecată.

FRF a informat, la 19 martie, clubul Steaua că există o decizie TAS, care o obligă să plătească datoria către gruparea băcăuană.

Lăsați un comentariu

*