Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Municipiul Oneşti a intrat în curăţenia de primăvară

Municipiul Oneşti a început curăţenia de primăvară, care va ţine până la jumătatea lunii aprilie.
Astfel că, în mai multe zone ale municipiului se desfăşoară intense activităţi de curăţenie şi de ecologizare la care participă un mare număr de salariaţi de la firma Direcţia Domeniului Public şi Privat Oneşti, dar şi de la operatorul de salubritate din municipiu, SC Servsal şi de la firme de amenajare a terenurilor cu gazon. În plus, la curăţenie iau parte şi voluntari din rândul membrilor Asociaţiei de tineret “Oneştin”,  tineri de la diverse firme oneştene precum şi membri ai asociaţiilor de proprietari.
După ce cu câteva zile în urmă aceste activităţi de curăţenie au cuprins Parcul Municipal, acum a venit rândul zonei străbătute de râul Caşin, care a fost ecologizată pe o mare distanţă (în apropierea Pieţei Agroalimentare a municipiului).
În Parcul Municipal tinerii voluntari oneşteni şi peste 40 de salariaţi ai firmelor menţionate s-au întrecut la plantarea de puieţi, tratarea cu îngrăşământ a solului, însămânţarea de gazon, la greblatul frunzelor, la măturatul aleilor parcului, la văruit copaci şi la alte activităţi de curăţenie. La acţiunea de curăţenie de pe malurile râului Caşin au fost strânşi mai mulţi saci menajeri cu gunoaie, s-au greblat spaţiile verzi şi s-au curăţat terasamentele digurilor. Activităţile cuprinse în “Luna curăţeniei” vor continua în municipiul de pe Trotuş şi în săptămânile care urmează, când se aşteaptă participarea într-un număr mai mare a elevilor şi liceenilor oneşteni.

Lăsați un comentariu

*