Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Preşedintele Comisiei de Sănătate cere uniforme pe culori pentru angajaţii spitalelor

Prezentă la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean din Bacău, preşedinta Comisiei de Sănătate, consilierul judeţean Carmen Mârtz, a cerut ca angajaţii spitalelor băcăuane să poarte uniforme pe culori. Şi asta pentru că deşi au ecusoane, aceştia fie nu le poartă, fie le ţin ascunse şi atunci bolnavii nici nu ştiu cu cine au stat de vorbă.

“Comisia de sănătate sugerează domnului manager Stoica să ia în calcul să se folosească uniforme pentru personalul medico-sanitar şi infirmiere. Am văzut asistente care îşi pun ecusonul pe la şold, pe undeva! Nu se poate nimeni apleca să citească acolo. Vin pacienţi care nu ştiu cu cine au stat de vorbă, îmi spun că avea halat alb şi era taman infirmiera. Indiferent ce presupune acest lucru, medicul trebuie să aibă halat alb, asistenta, bleu sau de altă culoare, bleu, iar infirmiera, clar, bleumarin. Nu mai amestecăm lucrurile pentru că sunt repercusiuni în desfăşurarea activităţii medicale. Vă rugăm să luaţi în calcul şi să ne comunicaţi ce aţi hotărât”, a declarat consilierul judeţean Dr. Carmen Mârtz.

Iniţitativa acesteia este susţinută şi de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă unitatea medicală nu-şi permite să schimbe echipamentul personalului medical.

„Propunerea este foarte bună, dar nu depinde de noi, ci de buget. O infirmieră nu-şi permite, din salariu, să-şi facă echipament. Îi trebuie cel puţin patru schimburi, iar unul, cu pantalon şi bluza, costă cam 100 de lei”, a declarat medicul şef de secţie, dr. Valerica Ciobanu.

Ultimele uniforme provin din donaţii din Olanda şi nu s-au putut alege culorile acestora. În viitor, uniformele ar putea fi diferenţiate şi în funcţie de secţie.

Lăsați un comentariu

*