Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Primărie executată silit pentru o datorie de 10 000 lei la ciocolată, pufuleţi şi acadele

Primăria comunei Prăjeşti din judeţul Bacău este executată silit  pentru că nu şi-a plătit factura la un hipermarket de 108 000 000 lei vechi.
De toţi aceşti bani, primarul Eugen Antica a cumpărat  ciocolată, pufuleţi, croasante, bomboane de ciocolată, fructe, sucuri, biscuiţi şi acadele.
Totul a ieşit la iveală după ce Consiliul Judeţean a primit un titlu de executare silită pentru Primăria Prăjeşti.
Şefii judeţului au văzut că un hipermarket cere să îşi recupereze banii pentru că primarul Eugen Antica a cumpărat  dulciuri  facturate la  108.000.000 de lei vechi.

Primarul comunei Prăjești, care anul trecut tuna și fulgera că nu i-am alocat suficienți bani, era cât pe ce să fie pus în situația de a-i fi pus sechestru pe primărie. El a cumpărat de la Selgros ciocolată, pufuleți, croasante, bomboane de ciocolată și fructe, napolitane și multe altele în valoare de 108.000.000 de lei vechi. Păi cum poți să cheltui o așa sumă când ai deja arierate foarte mari și bineînțeles că nu ai cum să le plătești. Este singurul primar aflat într-o situație de acest gen, pentru că eu nu am auzit pe nimeni din județul Bacău să cumpere pufuleți și ciocolată din banii primăriei. El face parte din categoria de primari care s-au aruncat la cheltuieli mult mai mari decât bugetul pe care îl au și nu văd bine deloc primăria în următorii ani”, a declarat Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, care a prezentat somația și factura în ședința de consiliu judeţean de vineri.

Primarul cu pricina  recunoaște toate achizițiile.

Este factura primăriei. Tot ce este trecut acolo am cumpărat și a fost cât se poate de legal. Achiziția s-a făcut în baza unei hotărâri de Consiliul Local, pe care am inițiat-o eu. Produsele s-au cumpărat la sfârșitul anului 2011 pentru pomul copiilor și al bătrânilor din comună. Țin minte că am împărțit de sărbători aproape 300 de pachete la copii și nu mai știu câte la bătrâni. Au fost foarte fericiți săracii, dacă i-ați fi văzut!”, a declarat Eugen Antica.

Lăsați un comentariu

*