Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Ceremonial militar în memoria militarilor morţi după prăbuşirea elicopterului de la Bacău

La Baza 95 Aeriană a avut loc, vineri, un ceremonial militar în memoria celor două persoane care au murit în urma prăbuşirii elicpterului militar de joi.

Militarii din Bacău au ținut un moment de reculegere în memoria celor doi militari care au murit in comuna băcăuană Berești-Bistrița. La ceremonialul militar și religios organizat în unitate au participat alături de militari, ministrul Apărării Naționale, Mircea Duşa, șeful Statului Major General, general – locotenent Ștefan Dănilă, piloți și familiile celor decedați.

Cei doi militari morti sunt maistrul militar clasa a III-a Laurențiu Chiru și plutonierul Vasile Manolache. Chiru avea 33 de ani, era necăsătorit și avea funcția de mecanic de bord. Manolache avea 37 de ani, era căsătorit, avea un copil și era sanitar militar.

 Din primele cercetări se pare că a fost vorba despre o defecțiune tehnică a elicopterului, însă, nu este exclusă nici eroarea umană.
Trupurile celor doi militari decedați au fost recuperate de la fața locului și duse la morgă pentru necropsie. Cadavrele au fost depuse apoi în două sicrie speciale venite de la București care au fost predate familiilor.

Lăsați un comentariu

*