Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Bacău, la suspecţi de furturi din locuinţe. Vezi ce au găsit poliţiştii!

Poliţiştii băcăuani au percheziţionat, vineri, şapte locuinţe ale unor suspecţi de furturi din locuinţe. Sume de bani, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, telefoane mobile, cosmetice, obiecte vestimentare, toate susceptibile a fi sustrase din locuințe, precum și două autoturisme și un motoscuter au fost ridicate de polițiștii din Bacău, în urma a șapte percheziții domiciliare efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea a 18 furturi din locuințe, din municipiul Bacău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie — aprilie a.c., cinci persoane din municipiul Bacău, dintre care o minoră de 17 ani și patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 28 de ani, ar fi pătruns, prin efracție, în 18 apartamente și case din municipiul Bacău.

Din locuințe, tinerii ar fi sustras sume de bani în lei și valută, bijuterii din aur și argint, produse electronice de mici dimensiuni, precum și alte obiecte de lux, respectiv ceasuri de mână, parfumuri și haine de firmă, băuturi alcoolice fine și chei de autoturisme.

La locuințele persoanelor bănuite, polițiștii au identificat și ridicat 40.000 de lei, 4.100 de euro, produse electronice, parfumuri, băuturi alcoolice, ceasuri bărbătești și de damă, obiecte electronice, toate fiind susceptibilie a proveni din săvârșirea infracțiunilor, precum și alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, au mai fost ridicate două autoturisme și un motoscuter, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

În urma acțiunii, 14 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Bacău, pentru audieri.

Față de două persoane, cu vârste de 23 și 27 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 

Lăsați un comentariu

*