Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Peste 350 de kilograme de carne stricată, găsite în Bacău. Administratorul firmei, audiat de procurorii DIICOT

Este vorba despre firma ieşeană Gidacom SRL, care are punct de lucru în municipiul Bacău, la ieşirea din oraş în partea de sud, pe E85, şi care comercializa de mai mult timp carne expirată.

Marfa a ajuns în Bacău pe filiera deja cunoscută şi cercetată de procurorii DIICOT în dosarul cărnii alterate. Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bacău au descoperit mai bine de 350 de kilograme de carne de pui şi de peşte aflată într-un depozit din Bacău de pe strada Republicii. Deşi carnea era expirată de mai bine de un an, ar fi urmat să ajungă pe masa consumatorilor în următoarele zile. Firma a fost amendată cu 10 mii de lei, a afirmat Alin Năstasă, directorul CJPC Bacău.

Amenda a fost plătită de un angajat împuternicit, deoarece administratorul firmei era chemat la audieri de procurorii DIICOT. În cadrul aceluiaşi control al inspectorilor băcăuani au mai fost descoperite alte 80 de kilograme de carne care avea aspectul fizic schimbat din cauza congelării prea puternice, însă marfa nu era intrată în ţară pe filiera cercetată de procurori în acest dosar. Este vorba despre firma Copanex, care a primit o amendă de 3 mii de lei. Totodată, au mai fost controlate şi alte opt supermarketuri, însă nu s-au descoperit nereguli.

Citeste mai mult: adev.ro/n2h8iv

Lăsați un comentariu

*