Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Bacău: „Zidul dizabilității”, dărâmat în mod simbolic de doi biciclişti

„Zidul dizabilității” a fost dărâmat, luni, în mod simbolic, în Piaţa Tricolorului din Bacău, de doi biciclişti, în cadrul campaniei naționale ”Dărâmă ziduri pentru a construi punți”.
Cei doi, dintre care unui nevăzător, au străbătut, anul trecut, drumul până la Londra, pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice şi Paralimbice.
 Florin Georgescu, ciclistul nevăzător, şi Alexandru Răcănel, prietenul şi pilotul lui Florin, au ajuns, luni, la Bacău, cu Caravana Casper.

Campania organizată de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială (ASSOC) atrage atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și își dorește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect, care este un simbol al faptului că oamenii cu dizabilități pot și fac lucruri extraordinare când li se acordă încredere și sunt sprijiniți sau asistați de ceilalți. Ca să întărească şi mai mult sloganul campaniei, organizatorii au construit un zid simbolic din cuburi de carton pe care scria „Dizabilitate”, zid care a fost dărâmat de cei doi biciclişti, după ce au făcut în tandem câteva ture de esplanadă, semn că persoanele cu dizabilităţi nu trebuiesc izolate, ci integrate în comunitate.
Cei doi tineri au trecut şi prin Botoşani, dar şi Iaşi.

Lăsați un comentariu

*