Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Apicultorii din Bacău ameninţă cu proteste

apicultori bacauLipsa subventiilor, diminuarea fondurilor alocate prin Programul National Apicol, dar si Codul Fiscal si propiectul Legii Apiculturii, care introduc reguli noi si impozitarea cu 16% a veniturilor, ii determina pe crescatorii de albine din Bacau sa iasa in strada. Apicultorii se plang si de costul rovignetei, taxele pentru transportarea stupilor si sumele cerute de primarii, fermieri si proprietarii de fanete si paduri.

Oamenii sustin ca nu se castiga atat de bine de pe urma albinelor incat sa achite toate aceste costuri uriase. Tocmai de aceea, vicepresedintele ACA Bacau, Relu Grigoras sustine ca va incerca sa negocieze cu MADR, insa daca nu se va rezolva nimic, apicultorii vor iesi in strada.

“Exista cai legale de atac si nu vom ezita sa le folosim. O data, vom ataca legea, doi, daca va fi cazul, vom trece de la petitii la demonstratii”, arata Relu Grigoras.

Cei care au sub 50 de familii de albine sunt scutiti de impozit. Intre 50 si 100 de familii, norma de venit stabilita de Guvern este 70 lei/familie, iar peste 100 de familii, 98 de lei.

Lăsați un comentariu

*